Wandelervaring literaire wandeling Willem Frederik Hermans in Amsterdam route 3

Februari 2023: Amsterdam

Bob Polak heeft – inmiddels al weer twintig jaar geleden – een alleraardigste gids samengesteld met drie routes die gebaseerd zijn op eerdere wandelingen die door de Stichting Hermans-magazine waren samengesteld. Vorig jaar zomer heb ik de eerste twee wandelroutes die in de gids zijn opgenomen gewandeld. Ik was toen enthousiast over de gids maar wat minder over de wandeling zelf. Het enthousiasme over het boekje is gebleven: prettig om te lezen, interessante informatie en boeiende literaire fragmenten uit het werk van Hermans. Ook tijdens wandeling wordt met name aandacht besteed aan de romans ‘Ik heb altijd gelijk’, ‘De donkere kamer van Damokles’ en ‘Madelon in de mist van het schimmenrijk’. Daarnaast kom je tijdens wandeling drie op plekken waar Hermans zijn jongere jaren heeft gesleten: de plaats waar hij geboren is, verschillende huizen waar hij gewoon heeft en scholen waar hij als jonge jongen in de schoolbanken heeft gezeten. 

De derde route slingert door een deel van Amsterdam dat ik zelf een stuk prettig vind lopen dan de eerste twee routes. Het Vondelpark is tijdens de wandeling nooit ver weg en de rust op sommige plekken doet soms on-Amsterdams aan.  

Wandelroute drie geniet dan ook mijn voorkeur boven die van de andere twee wandelroutes. Ik beoordeel mijn wandelervaring met 3,5 ster

Zie hier voor meer informatie over deze wandeling.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *