Wandelervaring literaire wandeling Vlissingen

September, Vlissingen

Van 8 tot en met 17 september 2023 is Vlissingen de thuisbasis van het filmfestival ‘Film by the Sea’. Het is al weer de 25e editie en er zijn ruim 100 films uit alle hoeken van de wereld te zien. De ruggengraat van Film by the Sea wordt daarbij gevormd door boekverfilmingen. Naast films en signeersessies met schrijvers is er ook een literaire wandeling opgenomen in het programma van het festival. Deze wandeling kon ik uiteraard niet links laten liggen 😊.

De literaire wandeling is een tijdelijke route door de binnenstad van Vlissingen waarbij literaire fragmenten door middel van posters zijn te bewonderen in de etalages van verschillende winkels. Naast het literaire fragment is op de poster ook een – veelal aantrekkelijke – afbeelding geplaatst die past bij het fragment. Voor de literaire fragmenten wordt geput uit de literaire erfenis van onder andere Annie M.G. Schmidt, Betje Wolff-Bekker, Hans van de Waarsenburg, Jacques Bellamy, Konstantin Paustovski en R.J. Peskens (G.A. Van Oorschot). De fragmenten hebben een duidelijke link met Vlissingen en gaan uiteraard veelal over het water. Soms is er ook een band met de winkel waar het fragment getoond wordt.

De wandeling is wellicht niet de moeite van een langere reis naar Vlissingen waard, maar als je er bent en je hebt even geen zin om nog een film te kijken, dan is het een fijne manier om van het mooie weer te genieten. De wandeling is daarbij ook een soort zoektocht (en dus leuk voor kinderen) om dat het best ff zoeken is om alle fragmenten te vinden. Ook als de winkels dicht zijn, zijn de meeste fragmenten trouwens goed vind- en leesbaar.

Wat de wandeling bovenal toont is dat Vlissingen een blijvende literaire wandeling verdient. Er zijn genoeg literaire aanknopingspunten daarvoor in Vlissingen te vinden!

Wandelbeleving: 3 sterren

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *