Wandelervaring literaire wandeling Kees Buddingh’ in Dordrecht (wandeling D)

Maart 2023: Dordrecht

Al weer de derde wandeling uit de gids ‘Dordt, wat zal ik ervan zeggen’ van Wim Huijser door Dordrecht. Laat ik maar met de deur in huis vallen: ik blijf een liefhebber van de wandelingen die in deze gids zijn beschreven, het werk van Kees Buddingh’ dat fraai geciteerd wordt en de stad Dordrecht als decor. Wandeling D is de enige wandeling die zich aan de andere kant van het spoor bevindt, met uitzondering van het startpunt van de wandeling dat zich bij het voetbalstadion van FC Dordrecht bevindt. Buddingh’ en voetbal is een warme combinatie en deze plek mag dan ook niet ontbreken tijdens een literaire zwerftocht rondom de voetstappen van Buddingh’. In verschillende van zijn boeken verhaalt hij over zijn liefde voor het spel en in het bijzonder voor D.F.C. (Dordrechtsche Football Club). Tijdens de wandeling kom je verder langs een aantal huizen waar Buddingh’ – veelal kortstondig – heeft gewoond of gewerkt en eindigt – toepasselijk zou je kunnen zeggen – op de algemene begraafplaats waar je nog altijd het graf van Buddingh’ en zijn vrouw Stientje kan vinden (graf R3-82).  

De wandeling leidt je aldus door een deel van Dordrecht dat de meeste toeristen niet te zien krijgen (die nemen de uitgang van het treinstation aan de andere kant). Ik vond zelf het deel door de wijk Krispijn boeiend. Het aantal kerken viel me – naast de relatieve laagbouw – daarbij op. 

Eindoordeel: 3,5 sterren

Zie hier voor meer informatie over deze wandeling. Voor wat betreft mijn ervaringen tav de wandelingen A en C in de gids kun je kijken naar volgende berichten: wandeling A & wandeling C

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *