Wandelervaring literaire wandeling Groningen Noord

April 2024, Groningen

‘Literaire wandeling Groningen’ van Roos Custers en Nick ter Wal is een handzame gids en bevat 5 wandelingen. Eén van de wandelingen brengt ons in Groningen Noord, een prettige buurt om door heen te wandelen. Startend bij het Forum loop je via de Grote Markt – een plek waar veel jongeren/studenten die Groningen bezoeken de meeste tijd (vooral ’s nachts) van hun bezoek doorbrengen. Via eetcafé Ugly Duck en een belangrijk eerbetoon aan Aletta Jacobs brengt de route je via de Visserstraat en de Noorderhaven bij de Boteringebrug die je oversteekt en waar je gevoelsmatig de toeristen achter je laat.  

De wandeling is afwisselend met interessante literaire plekken (verblijfplaatsen van o.a. dichter Jean Pierre Rawie, Willem Frederik Hermans en Gerrit Krol), mooie gebouwen (de oude protestantse kerk ‘de Nieuwe’) en dito omgeving (waaronder het Noorderplantsoen) waar je als regulier toerist niet altijd komt.

 

Het is een fijne wandeling door een interessant deel van Groningen. Jammer van de gids is dat de toegevoegde informatie – bereikbaar via het scannen van een QR-code – reeds nu al niet meer toegankelijk is. Dat is toch wel erg snel. 

Wandelbeleving: 3,5 sterren

Zie hier voor meer informatie over deze wandeling.

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *