Wandelervaring poëziewandeling Gent

mei 2023: Gent

Ook in Gent zijn er in de buitenruimte de nodige gedichten te vinden. Via de app RouteYou is een poëziewandeling te vinden, maar let op(!) deze route bevat niet alle gedichten die onderdeel zijn van de ‘officiële’ route. Beter is het om de folder te downloaden daarin is weliswaar geen route opgenomen, wel is echter aangegeven waar je de gedichten kunt vinden. Bovendien bevat de folder de nodige achtergrondinformatie van de verschillende dichters.

In totaal zijn er 18 gedichten die zich vaak op mooie plekken bevinden en bovendien veelal op locaties die je niet 1-2-3 zal vinden als je er niet bewust naar op zoek bent. Ofwel de route is een genot om te lopen. De informatie die over de verschillende dichters wordt verstrekt is niet heel uitgebreid en vrij feitelijk, maar boeiend en het maakt het leuk om de route met een groepje mensen samen te lopen.

Interessante dichtregel (zeker ’s avonds als deze verlicht is) is “Alles van waarde is weerloos” van Lucebert boven de concertzaal van het Trefpunt die gek genoeg wel opgenomen is in RouteYou wandeling, maar niet in de folder. Tegelijkertijd bevat de folder zoals gezegd aanwijzingen om zeer fraaie gedichten van onder andere Hugo Claus, Karel van de Woestijne, Remco Campert en Lut de Block te vinden.  

Eindoordeel: 3,5 sterren

Zie hier voor meer informatie over deze wandeling.

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *