Waarom deze site?

Hallo!  

Leuk dat je deze website bezoekt! Hieronder schets ik kort ‘het waarom‘ van deze site.  

Wandelen en lezen vind ik beide heerlijk om te doen. Het waren lang twee afzonderlijke hobby’s, waarbij ik dan weer meer tijd stak in de een en dan weer meer tijd in de andere. Ze combineren leek immers lastig. Tot ik op een gegeven moment een literaire wandeling liep en merkte dat dit toch niet zo moeilijk was als ik dacht. Het begin van een zoektocht naar de ‘wereld van de literaire wandeling’. De kwaliteit van de literaire wandelingen verschilt nog wel eens merkte ik. Een goede literaire wandeling voegt wat mij betreft wat toe aan de leeservaring van een specifiek boek en/of plaatst het werk van een schrijver in bredere context. Daarnaast moet de wandeling natuurlijk ook gewoon een genoegen zijn om te lopen. Het viel me al snel op dat er best veel literaire wandelingen zijn, ze vaak beschreven staan in wat oudere boeken die niet altijd makkelijk te verkrijgen zijn én dat een goed overzicht van bestaande literaire wandelingen in Nederland en Vlaanderen ontbreekt.  

Begin 2021 ben ik deze website gestart met een aantal doelstellingen:

  • een helder overzicht van de bestaande literaire wandelingen in Nederland en Vlaanderen;
  • ‘oude’ literaire wandelingen weer nieuw leven inblazen;
  • nieuwe literaire wandelingen aan het bestaande aanbod toevoegen;
  • het (laten) beoordelen van literaire wandelingen, zodat mensen een goede keuze kunnen maken uit het aanbod.

In hoeverre ik er in slaag om deze doelen te bereiken laat ik graag aan het oordeel van jou als bezoeker over. Voorlopig zal ik in ieder geval nog wel bezig zijn met het verder aanvullen en verfijnen van deze website. Mocht je suggesties hebben om deze site verder te verbeteren, dan hoor ik het graag!  

 

Mark van den Einde