Twee literaire wandelingen Nescio in Amsterdam

De titel van het bij deze wandeling behorende boek is afgeleid van het verhaal ‘De uitvreter’. In dit verhaal vraagt Bavink aan Japi, de uitvreter, bij hun eerste ontmoeting ‘Is u Amsterdammer?’. Diens anwoord luidt: ‘Ja, Goddank.’ Nescio, pseudoniem van J.H.F. Grönloh (1882-1961), woonde en werkte bijna zijn gehele leven in de hoofdstad. Nescio’s verhalen spelen zich grotendeels af in Amsterdam. In het boek zijn twee wandelingen opgenomen die u voeren langs onder meer Grönlohs geboortehuis, zijn lagere en middelbare school en zijn woonhuizen. Ook worden daarbij de meest Nesciaanse plekken van Amsterdam, zoals de Sarphatistraat en het Oosterpark, niet overgeslagen. Het gaat om twee wandelingen:

  • Centrum Amsterdam: Regulierbreestraat 49 (geboortehuis Nescio) – Stationsplein
  • Amsterdam-Oost: Wertheimpark – Middenweg 166 (voormalig woonhuis)

Praktische info

  • Boek: ‘Is u Amsterdammer? Ja, Goddank; Een literaire wandeling door het Amsterdam van Nescio’ – Maurits Verhoeff
  • ‘Vindplaats’: Dit boek, ISBN9789073978935, is te lenen via de bibliotheek en te kopen via boekwinkeltjes.nl. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (ter inzage)
  • Afstand / duur: –
  • De twee wandelingen zijn in een boekje beschreven dat is uitgegeven door uitgeverij Bas Lubberhuizen. Het boek kan helaas niet meer via de site van de uitgever worden besteld.
  • Nescio is opgenomen in het Pantheon van het literatuurmuseum. U kunt hier wat informatie vinden over de schrijver.

Mijn recensie

N/A

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Twee literaire wandelingen Nescio in Amsterdam
Average rating:  
 0 reviews