Literaire wandelroute door Den Haag

Het boek ‘Den Haag literair in kaart gebracht’ verscheen ter gelegenheid van het poëzie-weekend “Dichter aan huis” op 26 en 27 oktober 1991. Het boekje is een inventarisatie van de literaire geschiedenis van Den Haag en omvat de literaire plattegrond van de stad. De auteur Herman Verhaar beschrijft in zijn boek meer dan honderd interessante literaire plekken in Den Haag. Men kan zelf aan de hand van deze plekken een wandelroute samenstellen. 

De beschrijvingen in het boek van de literaire plekken verschillen van aard. Soms is de beschrijving heel feitelijk. Dan weer is een citaat opgenomen dat de lezer wijst op waar op gelet moet worden of vertelt hoe het er eerdaags uit zag. Schrijvers die relatief veel aandacht krijgen zijn Gerrit Achterberg, Simon Vestdijk, Ferdinand Bordewijk, PC Boutens, Louis Couperus, Betje Deken, Jan Cremer en M. Nijhof.

Praktische info

  • Boek: ‘Den Haag literair in kaart gebracht’ – Herman Verhaar
  • Vindplaats: Het boek – 9789090043449 – is verkrijgbaar via boekwinkeltjes.nl, te lenen bij de bibliotheek en ligt ter inzage bij de Koninklijke Bibliotheek.
  • Het boek is uitgegeven door Stichting Dichter aan huis
  • Via Delpher kunnen twee oude krantenartikelen over het poëzie-weekend en het bijbehorende boek worden opgezocht.

Mijn recensie

N/A

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandelroute door Den Haag
Average rating:  
 0 reviews