Literaire wandeling Willem Frederik Hermans in Groningen

Bob Polak, de schrijver van het boek ‘De stad is in verval’ dat drie literaire wandelingen betreffende Willem Frederik Hermans in Amsterdam bevat, heeft ook een boek geschreven over literaire ‘herinneringen’ aan Willem Frederik Hermans in Groningen: ‘In Groningen was ik van ellende doodgegaan’. Willem Frederik Hermans was werkzaam aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Uiteindelijk nam hij in 1973 na veel tumult ontslag. Zijn ervaringen aan de Rijksuniversiteit verwerkte hij in romans als Onder professoren en Uit talloos veel miljoenen. De gids voert de wandelaar langs de belangrijkste Groninger locaties uit het leven en werk van Hermans, zoals de Grote Markt, de Spilsluizen, de ‘Montessorisingel’, het Academiegebouw en de ‘Barbarossatoren’.

  • Wandeling 1: Centrum Oost (5 kwartier); Stationsplein – Grote Markt
  • Wandeling 2: Centrum Noord (1 uur); Grote Markt – Kijk in ’t Jutbrug
  • Wandeling 3: Centrum West (5 kwartier); Visserbrug – Stationsplein 

Praktische info

  • Boek: ‘In Groningen was ik van ellende doodgegaan’ van Bob Polak
  • ‘Vindplaats’: Dit boek, ISBN9789059371101, is te lenen via de bibliotheek en te kopen via boekwinkeltjes.nl. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (ter inzage)
  • Deze wandeling is in een boekje beschreven dat is uitgegeven door uitgeverij Bas Lubberhuizen. Het boek kan helaas niet meer via de site van de uitgever worden besteld.
  • Interessante site over Willem Frederik Hermans betreft de site aangaande de uitgaven van de volledige werken.

Mijn recensie

N/A

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling Willem Frederik Hermans in Groningen
Average rating:  
 0 reviews