Literaire wandeling Slauerhoff door Leeuwarden

Jan Jacob Slauerhoff werd op 15 september 1898 geboren in Leeuwarden. Op de site van het Historisch Centrum Leeuwarden kun je een literaire wandeling rondom de persoon Slauerhoff vinden. De route doet o.a. zijn geboortehuis aan en eindigt uiteindelijk bij de pittoreske Dorpskerk in Huizem.

Praktische info

  • ‘Vindplaats’: De routebeschrijving vind je hier 
  • Beginpunt / eindpunt: Geboortehuis Slauerhoff (Voorstreek 33) – Dorpskerk Huizem
  • Afstand / duur: 10 stops 

Mijn wandelervaring

Augustus 2022: Leeuwarden

Een relatief korte wandeling door het centrum van Leeuwarden gevolgd door een mooie trip naar de Dorpskerk van Huizum, zo zou je de literaire wandeling rondom Slauerhoff kunnen samenvatten. Het deel door Leeuwarden, bestaande uit negen stops, is aardig. Zo sta je o.a. voor het geboortehuis, zie je een deel van de basisschool die Slauerhoff bezocht en ‘ontmoet’ je een gebouw met een interessante geschiedenis waar Slauerhoff op 19 november 1915 naar een lezing van Frederik van Eeden luisterde (zalen Schaaf). Tegelijkertijd is er een aantal plekken waar je zelfs met veel inlevingsvermogen niet het gevoel van de voormalig dichter weet op te roepen (zoals in de Wijbrand de Geeststraat).

Zeer zeker de moeite waard is de wandeling naar de Dorpskerk van Huizum. Een prachtige plek waar je vanuit de Wijbrand de Geeststraat ook via een behoorlijke groene route kan komen. Verder vond ik persoonlijk de kleine omweg naar het elektriciteitshuisje de moeite waard.

Dankzij de Dorpskerk van Huizum: 3,5 sterren.  

 

 

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling Slauerhoff door Leeuwarden
Average rating:  
 0 reviews