Literaire wandeling Multatuli in Amsterdam

Multatuli is geboren in Amsterdam en woonde er tot zijn achttiende. Tijdens en na zijn verblijf in Nederlands-Indië keerde hij regelmatig in de stad terug, hij woonde en werkte er. Met dit boek in de hand wandelt de lezer door het leven en werk van Multatuli. De wandeling voert o.a. langs het huis van Batavus Droogstoppel en door de Hartenstraat en de Jordaan (Woutertje Pieterse).

Praktische info

  • Boek: ‘Helaas, ik ben een Amsterdammer; Een literaire wandeling door het Amsterdam van Multatuli’ – Jos van Waterschoot
  • ‘Vindplaats’: Dit boek, ISBN9789059371576, is te lenen via de bibliotheek en te kopen via boekwinkeltjes.nl. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (ter inzage)
  • Beginpunt / eindpunt: Korsjespoortsteeg (Multatuli Museum) – idem
  • Afstand / duur: –
  • Deze wandeling is in een boekje beschreven dat is uitgegeven door uitgeverij Bas Lubberhuizen. Het boek kan helaas niet meer via de site van de uitgever worden besteld.
  • In Amsterdam bevindt zich het Multatuli huis, het geboortehuis van de schrijver. U vindt er meubels, gebruiksvoorwerpen en boeken die van toebehoorden aan de schrijver. Op de site van het museum – tevens de website van het Multatuli Genootschap – vindt u veel informatie over Multatuli.

Mijn recensie

N/A

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling Multatuli in Amsterdam
Average rating:  
 0 reviews