Literaire wandeling Louis Paul Boon door Aalst

De wandeling In de voetsporen van Boon bestaat uit twee delen: een noordelijke lus van 4,5 kilometer en een zuidelijke lus van 5,5 kilometer. Het geboortehuis is onderdeel van de noordelijke lus, de Kapellekensbaan van de zuidelijke. Ook als je geen Boonliefhebber bent, zijn de wandelingen een mooie manier om Aalst te leren kennen. Je komt langs alle belangrijke gebouwen en plekken van de stad. Denk aan het Belfort op de Grote Markt, de Sint-Martinuskerk, de buitengevel van het oude stationsgebouw, het cultureel centrum De Werf, ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst, het stadspark en de Kapellekensbaan dus. Speciale vermelding verdient de zetmeelfabriek Tereos Syral, die als enige de herinneringen aan het industrie-eiland Chipka levend houdt.

De beschrijving van de route is opgenomen in een leaflet uitgegeven door het bureau toerisme van Aalst. De wandelbrochure is te koop in het toeristisch infokantoor op de Hopmarkt en via deze link: https://webshopvisit.aalst.be/Products/Detail?id=D33CE89E-5A57-4D08-93C0-45DC0A59CB97&shop=836EA1E0-A3EA-4AFD-925C-8BBFD4A13795

Praktische info

  • ‘Vindplaats’: Deze wandeling is in een leaflet beschreven dat is uitgegeven door de bureau toerisme van Aalst.
  • Beginpunt / eindpunt: de Grote Markt in Aalst.
  • Afstand / duur: De wandeling bestaat uit twee lussen: een noordelijke lus van 4,5 kilometer en een zuidelijke lus van 5,5 kilometer.
  • Bereikbaarheid OV: Aalst is goed bereikbaar met het OV.
  • Extra info over toegankelijkheid voor mindervaliden: n.v.t.
  • Gericht op kinderen: nee

Mijn recensie

N/A


Nadere info

  • Meer informatie over Louis Paul Boon is o.a. te vinden op de site van het Louis Paul Boon Genootschap en in het Pantheon van het Literatuurmuseum.
  • De route gaat ook langs het ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst. Voor informatie over het museum klik hier.

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling Louis Paul Boon door Aalst
Average rating:  
 0 reviews