Literaire wandeling Louis Couperus in Den Haag II (3 wandelingen)

Louis Couperus werd in 1863 in Den Haag geboren, groeide er op en schreef er zijn romandebuut, ‘Eline Vere’. Daarna verliet hij Den Haag, ging langdurig naar het buitenland, maar kwam uiteindelijk terug naar zijn geboortestad. ‘Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar’, moest hij bekennen. Dit is ook de titel van een boek van Jose Buschman dat een literaire wandeling in Den Haag rondom de persoon Couperus beschrijft. Het boek is in 1996 verschenen en uitgegeven door uitgeverij Bas Lubberhuizen. Jose Buschman heeft – als onderdeel van de miniaturenreeks – ook het boek ‘Louis Couperus, een Haagse wandeling’ geschreven dat is in 2013 uitgegeven door Bekking & Blitz uitgeverij. 

De drie wandelingen gaat door verschillende buurten van Den Haag, zoals de binnenstad (wandeling I), de Archipelbuurt (wandeling II) en het Willemspark (wandeling III). 

Standbeeld Eline Vere

Praktische info

  • Boek: Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar; een literaire wandeling door het Den Haag van Louis Couperus – Jose Buschman
  • ‘Vindplaats’: Dit boek, ISBN 9073978564, is te lenen via de bibliotheek en te kopen via boekwinkeltjes.nl. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (ter inzage). Het boek uitgegeven door Bekking & Blitz uitgeverij is te vinden onder ISBN 978 906109 4685.
  • Beginpunt / eindpunt: –
  • Afstand / duur: – 
  • Bereikbaarheid OV: Den Haag is goed bereikbaar met het OV.
  • Extra informatie over toegankelijkheid voor mindervaliden: –
  • Gericht op kinderen: nee

Graf Couperus

Mijn recensie

Ik heb deze wandeling (alle drie) in juli 2021 gelopen. Mijn waardering was 3,5 ster en zie hier mijn recensie, inclusief foto’s.

Voor een verslag van de in de gids opgenomen excursies zie dit bericht.

 

Borstbeeld Louis Couperus

Nadere info

Oorspronkelijk zijn de wandelingen uitgegeven door uitgeverij Bas Lubberhuizen. Dit boek kan helaas niet meer via de site van de uitgever worden besteld. Het in 2013 uitgegeven boek – als onderdeel van de miniaturenreeks – is uitgegeven door Bekking & Blitz uitgeverij. Het boek is via hun site nog verkrijgbaar.

Meer informatie over Louis Couperus vindt u op de site van het Louis Couperus Genootschap en in het pantheon van het literatuurmuseum. Interessant is ook het Louis Couperus Museum en een essay van Bas Heijne: ‘Angst en schoonheid; Louis Couperus, de mystiek der zichtbare dingen’ (ISBN 9789023478010)


Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling Louis Couperus in Den Haag II
Average rating:  
 0 reviews