Literaire wandeling langs muurgedichten in Veenendaal

Er hangen diverse gedichten in het centrum van Veenendaal. Een groot deel van deze gedichten zijn gerealiseerd door de commissie Gedichten op Muren. Ook de gedichten van scholieren die de afgelopen jaren de wedstrijd hebben gewonnen die de commissie organiseert hebben een plek gekregen aan een muur.

De commissie “Gedichten op muren!” heeft een folder gemaakt waarin de locaties van de gedichten staan, samen met wat achtergrondinformatie over de dichters.  

Bovendien is er een audiotour gemaakt. Ook die kan worden gedownload en op uw mobiel worden gezet om af te spelen. Onder begeleiding van de voormalige Stadsdichter Mats Beek loopt u dan de route en krijgt u extra informatie over de gedichten op muren in het centrum van Veenendaal.

Meer informatie over de muurgedichten is te vinden op de site van kunstplatform Veenendaal.

Praktische info

  • ‘Vindplaats’: De folder is hier digitaal te downloaden gratis af te halen bij de Stadswinkel in De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein én bij boekhandel Van Kooten aan de Zandstraat. Ook in de meeste parkeergarages zijn ze wel te vinden in de folderdisplay. Met deze folder in de hand kunt u een wandel- of fietsroute langs de gedichten maken. 
  • Beginpunt / eindpunt: De route start bij De Cultuurfabriek. 
  • Afstand / duur: –

Mijn ervaring

ntb

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling langs muurgedichten in Veenendaal
Average rating:  
 0 reviews