Literaire wandeling Karel van de Woestijne door Gent

Deze route door Gent loopt langs verschillende plekken die herinneren aan Karel van de Woestijne. Je kan daarbij denken aan de school waar hij op zat, de kerk waar hij de mis bijwoonde en de zogeheten Franse Schouwburg, waar Karel van de Woestijne voorstellingen van lyrisch theater bijwoonde. Ook bevat de wandeling literaire fragmenten uit het werk van Karel van de Woestijne. 

Je kan de wandeling hier vinden.

Praktische info

  • Beginpunt / eindpunt: St Jacobs / Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (begin- en eindpunt liggen dicht bij elkaar).
  • Afstand / duur: 7,8 km
  • Bereikbaarheid OV: Gent is per trein goed bereikbaar
  • De App RouteYou kunt u hier downloaden.
  • Meer informatie over Karel van Woestijne vindt u in het pantheon van het literatuurmuseum

Mijn wandelervaring

Mei 2022: Gent

Het Hemelvaartsweekend afgereisd naar Gent voor een muziekfestival, maar uiteraard het bezoek aan deze stad benut om een literaire wandeling te maken. Bij de plaatselijke VVV geen specifieke literaire wandeling beschikbaar (wel enkele wandelingen op begraafplaatsen langs de grafen van bekende Vlamingen, waaronder enkele schrijvers), maar online zijn enkele te vinden, waaronder één gericht op Maurice Maeterlinck en één op Karel van de Woestijne. Ik koos voor deze laatste, een wandeling van circa 8 km door Gent.

Mijn verwachtingen waren – waarom precies weet ik niet – niet zo hooggespannen, maar ik vond het een erg leuke en interessante wandeling. Behalve dat Gent natuurlijk prachtige plekjes kent, geven vooral de literaire fragmenten die aan de route zijn toegevoegd en die veelal een beschrijving geven van hetgeen je om je heen ziet (maar dan door de ogen van Karel) een prachtig inkijkje in de schrijfstijl van Karel. Bloemrijk, scherp ironisch met humor zou ik zeggen. Ook de literaire fragmenten van zijn broer – Gustave van de Woestijne – zijn pakkend en bieden juist weer een aardig beeld van de persoonlijke levenssfeer van Karel.

 

En uiteraard zorgen de verschillende torens in Gent voor een prachtig decor.

 

Ik beoordeel mijn wandelervaring met 4 sterren. 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling Karel van de Woestijne door Gent
Average rating:  
 0 reviews