Literaire wandeling in Rotterdam (De Leopoldroute)

Jan Hendrik Leopold (‘s-Hertogenbosch, 11 mei 1865 – Rotterdam, 21 juni 1925) was een Nederlands dichter en classicus die wordt gerekend tot het symbolisme. Dit boekje bevat een literaire wandeling door Rotterdam, onder meer aan de hand van leven en werk van deze dichter. Naast de wandeling en haar toelichting in strikte zin bevat het boekje de nodige verluchtingen (niet alléén over literatuur) en een aantal schrijversbiografieën in aparte kaders.

Tijdens de wandeling, met in totaal 34 stops, wordt – naast aan J.H. Leopold – aan veel schrijvers aandacht geschonken waaronder Bob den Uyl, Erasmus, Waskowsky, M.J. Brusse, Hugo de Groot, Anna Blaman en Marten Toonder. De wandelgids bevat vele illustraties van stadsgezichten en boekomslagen, is voorzien van een spiraalbinding en heeft een wandelkaart in de flap van het boek.

NB. De titel is wat misleidend in de zin dat J.H. Leopold niet zo zeer centraal staat bij deze route.

Praktische info

  • Boek: ‘De Leopoldroute; een literair-historische wandeling door de binnenstad van Rotterdam’ – Jan Oudenaarden & Rien Vroegindeweij
  • ‘Vindplaats’: Dit boek, ISBN9789072247063, is te lenen via de bibliotheek en te kopen via boekwinkeltjes.nl. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (ter inzage).
  • Beginpunt / eindpunt: Centrale Bibliotheek (hoogstraat 110) is zowel start als einde van de route
  • Afstand / duur: – 
  • Het boek is uitgegeven door Stichting Uitgeverij Douane.
  • Meer informatie over J.H. Leopold vindt u op in het pantheon van het Literatuurmuseum

Mijn recensie

N/A

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling in Rotterdam (De Leopoldroute)
Average rating:  
 0 reviews