Literaire wandeling door Voorburg

Een literaire wandeling door Voorburg. De gehele route is circa 14 km lang en tijdens deze wandeling wordt o.a. aandacht bestaan aan Alfred Birney, Louis Couperus, Aart van der Leeuw, Maria Verheij, Multatuli en Spinoza. Het bijbehorende boekje is uitgegeven door Stichting Openbare Bibliotheek Voorburg.

Praktische info

  • Boek: ‘Vluchtige begroetingen; een literaire wandeling door Voorburg’ – Trudie Lepoutre, Elly Hartgring en Marie-Thérèse Ford
  • ‘Vindplaats’: Dit boek is te lenen via de bibliotheek. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (ter inzage).
  • Beginpunt / eindpunt: Oude of Martinikerk
  • Afstand / duur: 14 km 
  • Extra informatie over toegankelijkheid voor mindervaliden: In de gids is opgenomen dat de route toegankelijk is voor rolstoelgebruikers

Mijn recensie

December 2021: Voorburg

Voorburg is een aardig stadje met een rijke historie (dat teruggaat tot het Romeinse Forum Hadriani) en kent veel groen binnen haar grenzen. De literaire wandeling van bijna 15 kilometer maakt dankbaar gebruik van dit gegeven, wat de wandeling zelfs zonder literaire bakens tot een genoegen maakt. Je doorkruist gedurende de wandeling diverse parken en passeert de nodige mooie historische panden, kerken en buitenverblijven.  

Uiteraard besteedt de wandeling ook aandacht aan grootheden uit de 17e eeuw, zoals Benedictus de Spinoza en Constantijn Huygens (o.a. het Hugens Museum Hofwijck is een stop). Er is echter ook aandacht voor latere schrijvers als Aart van der Leeuw, W.F. Hermans  en A. den Doolaard. Echt modern wordt het niet, maar er is nog wel aandacht voor bijvoorbeeld de recentere schrijfster Maria Verheij.

 

Ik beoordeel mijn wandelervaring met 4 ster (vooral ook vanwege de route).

Zie hier voor meer informatie over deze wandeling.

Foto’s

 

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling door Voorburg
Average rating:  
 0 reviews