Literaire wandeling door poëtisch Groningen (2 wandelingen)

Samensteller Coen Peppelenbos heeft twee gidsen samengesteld met poëtische wandelingen door de stad Groningen: één door de stad Groningen en de andere rondom het thema Academisch Groningen.

Aan de wandeling door Groningen stad werkten 26 dichters mee, waaronder Gerrit Krol, Ronald Giphart, Maria van Daalen, Corrie Joosten en Edward van de Vendel. De start van de route is op de Grote Markt en het afleggen van de wandeling kost circa 2,5 uur. De gids rondom Academisch Groningen bevat onder andere bijdragen van Rutger Kopland, Meindert Talma, Suze Sanders, Petra Else Jekel en Kees ’t Hart (in totaal 30 dichters). Start van deze route is bij de Martinikerk en eindigt bij de Kraneweg.

De gids is onderdeel van een serie waarbij vergelijkbare wandelingen samengesteld zijn in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Leeuwarden en Rotterdam.

 Praktische info

  • Boek: ‘Poëtisch Groningen; een wandeling in gedichten’ – Coen Peppelenbos
  • Vindplaats: Dit boek, ISBN9789080621749, is verkrijgbaar in de boekhandel of te leen bij de bibliotheek. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (te leen)
  • Boek: ‘Poëtisch Academisch Groningen; een wandeling in gedichten’ – Coen Peppelenbos
  • Vindplaats: Dit boek, ISBN9789077487075, is verkrijgbaar in de boekhandel of te leen bij de bibliotheek. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (te leen)

Mijn wandelervaring

N/A

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling door poëtisch Groningen
Average rating:  
 0 reviews