Literaire wandeling door Deventer

De literaire gids voor Deventer, ‘Van Albert die Scriver tot Jan de Zanger’ is het eerste deel van een reeks literaire reisgidsen over steden en streken in de provincie Overijssel (Enschede, Kampen en de Overijsselse Vechtstreek zijn de andere delen). Deventer is een stad met een lange en rijke geschiedenis en in de loop der eeuwen hebben heel wat schrijvers en dichters er voor enige tijd gewoond en gewerkt, zoals Desiderius Erasmus en Etty Hillesum. De linkerbladzijden van de gids zijn geheel gereserveerd voor de met talloze historische bijzonderheden verrijkte en met talrijke citaten gelardeerde beschrijving van de route, de rechter voor de illustraties, het merendeel in kleur. Op de los bijgevoegde stadsplattegrond zijn de hoofdpunten aangegeven waar in de tekst naar wordt verwezen.

Praktische info

  • Boek: ‘Van Albert die Scriver tot Jan de Zanger’ – Jos Paardekooper
  • ‘Vindplaats’: Dit boek, ISBN9075250029, is te lenen via de bibliotheek en te kopen via boekwinkeltjes.nl. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (ter inzage).
  • Beginpunt / eindpunt: –
  • Afstand / duur: – 
  • Deze wandeling is in een boekje beschreven dat is uitgegeven door PEP Professionele en Educatieve publikaties.
  • Eerdere versies van het boek, ‘literaire wandeling door Deventer’, verschenen in 1984 (Jos Paardekoper) en 1991 (Robien van Ee)

Mijn recensie

N/A

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling door Deventer
Average rating:  
 0 reviews