Literaire wandeling door de Plantage in Amsterdam

De Plantage is een Amsterdamse wijk die globaal genomen loopt van de Hortus Botanicus tot aan de Muiderpoort. De wijk is echter geliefd bij schrijvers en de auteur, Ko van Geemert, heeft een wandeling samengesteld van literaire observaties, waarbij we over de belevenissen van zeker honderd schrijvers lezen.

Natuurlijk wordt aandacht geschonken aan Adriaan Morriën, die er vele jaren woonde en regelmatig schreef over ‘zijn’ Plantage Muidergracht. Ook lezen we passages uit  romans of gedichten van Doeschka Meijsing, Hans Andreus en Tim Krabbé. We bezoeken café Eik en Linde met onder anderen Ischa Meijer, Frans Pointl en Geerten Meijsing, passeren met Peter van Straaten en J.J. Voskuil het Wertheimpark en doorkruisen de oude Jodenbuurt met Meijer Sluyser en Siegfried van Praag. Ook passeren we uiteraard de Hollandsche Schouwburg en Artis.

Praktische info

  • Boek: ‘De Plantage; Een literaire wandeling’ – Ko van Geemert
  • ‘Vindplaats’: Dit boek, ISBN9789059374133, is te koop bij de uitgever, te lenen via de bibliotheek en te kopen via boekwinkeltjes.nl. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (ter inzage)
  • Beginpunt / eindpunt: Jonas Daniël Meijersplein – idem
  • Afstand / duur: –
  • Deze wandeling is in een boekje beschreven dat is uitgegeven door uitgeverij Bas Lubberhuizen. Het boek kan via de site van de uitgever worden besteld.
  • Een beschrijving van de wandeling is opgenomen in dagblad Trouw.

Mijn recensie

N/A

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling door de Plantage in Amsterdam
Average rating:  
 0 reviews