Literaire wandeling Christine Brooke-Rose in Brussel

Deze wandeling in de voetsporen van de Britse auteur Christine Brooke-Rose bestaat uit 7 haltes, vertrekkende van de Leon Mahillonlaan en eindigend op het Ambiorixplein. Op elke halte geeft Dr. Hannah Van Hove, postdoctoraal onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel, een stukje uitleg over de locatie en het leven en werk van Brooke-Rose.

Brooke-Rose publiceerde gedurende haar leven 16 romans, verschillende essay- en kritiekverzamelingen, een bundel kortverhalen alsook gedichten. In haar experimentele romans snijdt ze postmoderne thema’s als tekst en identiteit met humor en nieuwsgierigheid aan, terwijl ze vaak gebruik maakt van een bepaalde linguïstische of grammaticale beperking, bijvoorbeeld door in haar autobiografische fictie het woord ‘ik’ niet te gebruiken.

Praktische info

  • De App Izi.travel kunt u hier downloaden en de route is hier te vinden.
  • Over de schrijver Christine Brooke-Rose is o.a. informatie te vinden in dit artikel in The Guardian.

Mijn recensie

November 2021: Brussel

Deze korte wandeling in Brussel – 7 ‘stops’ – betekende voor mij een eerste kennismaking met de Britse auteur Christine Brooke-Rose. Op een prettige manier leidt dr. Hannah Van Hove je langs de 7 POI’s en vertelt ze over de persoon Christine Brooke-Rose en leest ze passages voor uit haar werk. Je komt langs gebouwen waar Brooke-Rose woonde en waar ze naar school ging. Ook kom je langs plekken die beschreven worden in haar werk. De wandeling nodigt zeker uit om je te verdiepen in haar werk, maar een korte zoektocht in de bibliotheek en langs boekhandels leert dat haar werk – nog niet vertaald in het Nederlands – moeilijk verkrijgbaar is. Het gevoel dat ze literair veelal genegeerd is wordt hiermee onderschreven.  

Ik beoordeel mijn wandelervaring met 3,5 ster.

Zie hier voor meer informatie over deze wandeling.

Foto’s

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling Christine Brooke-Rose in Brussel
Average rating:  
 0 reviews