Literaire wandeling Bordewijk in Amsterdam (5 wandelingen)

Amsterdam was voor de schrijver F. Bordewijk (1884-1965) een grote en voortdurende bron van inspiratie. Hij was dol op de stad waar hij geboren werd, vooral op de oudste delen, die hij meestal als geheimzinnig afschildert en waar hij fantastische verhalen omheen weeft. Zoals in zijn bekende roman Rood Paleis, waarvoor een pand op de Passeerdersgracht model heeft gestaan. Maar er is nog veel meer werk waarvoor Amsterdam het decor heeft geleverd en dit wandelboekje geeft daarvan een beeld. Vijf wandelingen voeren langs geïdentificeerde plekken uit het werk en leven van Bordewijk.

 1. Over de Kadijken: Centraal Station – Muiderpoort
 2. De Oude Zijde: Centraal Station – Rokin
 3. Westwaarts: Centraal Station – Noordermarkt
 4. Langs Gevelstenen, sloppen en paleizen: Muntplein – Leidseplein
 5. De Pijp en Oud West: Frederiksplein – Nassaukade

Praktische info

 • Boek: ‘Langs gevelstenen, sloppen en paleizen; Het Amsterdam van Bordewijk’ – Ina C. Schermer-Vermeer
 • ‘Vindplaats’: Dit boek, ISBN9789059372580, is te lenen via de bibliotheek en te kopen via boekwinkeltjes.nl. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (ter inzage)
 • Afstand / duur: –
 • Deze wandeling is in een boekje beschreven dat is uitgegeven door uitgeverij Bas Lubberhuizen. Het boek kan helaas niet meer via de site van de uitgever worden besteld.
 • Luister hier naar de rondgang die auteur en Wim Noordhoek door de Amsterdamse binnenstad maken op zoek naar sporen van Bordewijk (in Vpro’s radioprogramma De Avonden)
 • Een boekbespreking is o.a. te vinden op de site van de amsterdamsebinnenstad.nl.
 • Meer informatie over de schrijver is o.a. te vinden op de site van het Bordewijk Genootschap en als onderdeel van het Pantheon van het Literatuurmuseum.

Mijn recensie

N/A

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling Bordewijk in Amsterdam
Average rating:  
 0 reviews