Literaire wandeling Anne Frank in Amsterdam (3 wandelingen)

Anne Frank (1929-1945), geboren in Frankfurt am Main, woont met haar familie vanaf februari 1934 op het Merwedeplein in de Amsterdamse Rivierenbuurt. In 1942 duikt zij met haar ouders en oudere zus onder in een bedrijfspand achter Prinsengracht 263. In die korte en extreme periode komt haar kleine en postuum verschenen œuvre tot stand: het in een dagboekvorm gegoten hoofdwerk Het Achterhuis (1947), de bundel Verhaaltjes, en andere gebeurtenissen uit het Achterhuis / Cady’s leven (2001) en het Mooie-zinnenboek (2004). In 1944 worden Anne Frank en haar familie alsnog gearresteerd.

Drie wandelingen voeren langs de belangrijkste Amsterdamse locaties uit het leven en werk van Anne Frank. Van het Merwedeplein tot aan de Montessorischool, van het Victorieplein tot aan de Prinsengracht. Het is de omgeving die Anne Frank inspireerde tot haar literaire werk. De wandelingen zijn geïllustreerd met foto’s van Anne Frank en van locaties uit Amsterdam.

  1. Rondom het Merwedeplein; Vrijheidslaan (hoek Rijnstraat) – Rijnstraat [duur: 2,5 uur]
  2. Van het Merwedeplein naar het Achterhuis; Vrijheidslaan (hoek Rijnstraat) – Anne Frank Huis [duur: ruim 1,5 uur]
  3. Rondom het Achterhuis; Prinsengracht 263 – idem [duur: 45 min]

Praktische info

  • Boek: ‘Naar buiten, lucht en lachen! Een literaire wandeling door het Amsterdam van Anne Frank’ – Bob Polak
  • ‘Vindplaats’: Dit boek, ISBN9789059371248, is te lenen via de bibliotheek en te kopen via boekwinkeltjes.nl. Ook de Koninklijke Bibliotheek beschikt over een exemplaar (ter inzage). Mogelijk is het boek ook te koop bij het Joods Historisch Museum.
  • Deze wandeling is in een boekje beschreven dat is uitgegeven door uitgeverij Bas Lubberhuizen. Het boek kan helaas niet meer via de site van de uitgever worden besteld.
  • Kijk voor informatie over Anne Frank op de site van de Anne Frank Stichting. Op deze site is ook informatie te vinden over het Anne Frank Huis (museum). In Amsterdam bevindt zich ook het Joods Historisch Museum.
  • Meer informatie over Anne Frank is o.a. te vinden als onderdeel van het Pantheon van het Literatuurmuseum.

Mijn recensie

N/A

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire wandeling Anne Frank in Amsterdam
Average rating:  
 0 reviews