Literaire poëzieroute langs de Leie (Deinze)

Deze wandeling wordt omschreven als een ‘poëtische verkenning van de gouden rivier in Deinze’ met acht dichters als gids. 

De Leie is reeds eeuwenlang een onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstenaars. Stadsdichter Steven Van de Putte stelde een Leie-poëzieroute samen die loopt van het Kasteel van Ooidonk tot de Brielmeersen en terug. We horen er gedichten van Anton van Wilderode, Roland Jooris en Paul Demets en laten ons onderdompelen in de lokale poëziegeschiedenis met knappe gedichten van Basiel De Craene, Hans Melen en Eddy Vaernewyck. Tot slot loopt de poëzie van drie stadsdichters Martin Carrette, Luc C Martens en Steven Van de Putte over Leielandschap en stadskernvernieuwing als een rode draad door deze route heen. 

Fotografen Ive Steyaert en Wim Malfait zorgden voor kunstzinnige foto’s bij elk gedicht.

Je kan de route op je smartphone volgen door haar te downloaden op de reis-applicatie ‘izi-travel’. Als je dan in de buurt komt van één van de 26 locaties waaraan een gedicht is gekoppeld, krijg je het gedicht automatisch te horen. De stemmen zijn van Nele De Graeve en Jolien Praet.

Praktische informatie 

  • Beginpunt / eindpunt: Kasteel van Ooidonk tot de Brielmeersen en terug
  • Afstand / duur: –
  • De App Izi.travel kunt u hier downloaden
  • De digitale versie van de brochure vind u hier en voor meer informatie kunt u deze website bekijken.

Mijn recensie

N/A

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire poëzieroute langs de Leie (Deinze)
Average rating:  
 0 reviews