Literaire poëzieroutes door Aalst (drie wandelingen)

In Aalst staat de Academie voor Podiumkunsten, waar aandacht gegeven wordt aan de drie domeinen muziek, woord en dans. De Academie kent ook schrijversklassen en deze klassen hebben poëzieroutes gerealiseerd. De Scriptomanen, sinds 1993 actief als productiehuis van o.a. interactief & multimediaal theater (stadsspelen, moordspelen) en digital storytelling producties, hebben deze wandelingen samengesteld en opgenomen als tour in de app Izi.Travel

Poëzieroute 1: ‘Poëzieweek 2021… in Woord, Beeld & Klank’

In deze wandeling door Aalst staat in de gedichten de Coronacrisis centraal. Op de verschillende stops staan gedichten centraal die ook kunnen worden beluisterd.

  • Beginpunt / eindpunt: Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis; redelijk in de buurt van het treinstation van Aalst.
  • Afstand / duur: 2 uur

Poëzieroute 2: ‘Crossroads / Besmette Stad’.

In deze wandeling door Aalst maak je verschillende stops die opgeluisterd worden door gedichten (die ook worden voorgedragen), foto’s en muziek. De tour in de app bevat naast een poezieroute ook een wandelverhaal (De Wolf en de 7 Geitjes) dat hetzelfde startpunt kent. Door zelf keuzes te maken in het verhaal dat je leest bepaal je ook de route die je volgt!  

  • Beginpunt / eindpunt: in de buurt van het treinstation van Aalst.
  • Afstand / duur: 1,5 uur

Poëzieroute 3: ‘Van Galgenberg tot Duivelsput: een literaire wandeling’.

In deze wandeling door Aalst krijg je een kleine bloemlezing uit het werk van de schrijversklas uit 2019-2020 voorgeschoteld. De verschillende stops worden opgeluisterd door verhalen, foto’s en muziek (dit alles opgenomen in de app).  

  • Beginpunt / eindpunt: ruim 5 km buiten Aalst.
  • Afstand / duur: 1,5 uur

Mijn recensie

N/A


Nadere info

De App Izi.travel kunt u hier downloaden.

Meer informatie over de Academie voor Podiumkunsten in Aalst en de Scriptomanen. Werk van de schrijversklas van de Academie voor Podiumkunsten te Aalst vind je hier.

 

Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire poëzieroute door Aalst
Average rating:  
 0 reviews