Literaire fiets- en wandelroute Simon Vestdijk rondom Doorn

Dit betreft een gecombineerde fiets- en wandelroute die in 1998, honderd jaar na de geboorte van Simon Vestdijk, door de VVV Doorn is opgesteld. Vestdijk heeft een groot deel van zijn leven in Doorn gewoond en in zijn werk duiken Doorn, de natuurlijke omgeving en al dan niet imaginaire bewoners regelmatig op. Zo’n 90% van zijn totale – zeer omvangrijke – oeuvre werd in Doorn geschreven.

De beschrijving van de route is opgenomen in een boekje van ruim 40 pagina’s en bevat verschillende passages uit diverse romans van Vestdijk die gelinkt worden aan de omgeving waar men door heen fietst c.q. langs wandelt. Zo gaat de route langs het voormalige ‘het Wapen van Sandenburg’ dat figureert in zijn roman ‘De onmogelijke moord’. Andere ‘stops’ die kunnen worden gemaakt zijn bijvoorbeeld het poortgebouw van het landgoed ‘De Ruiterberg’ (o.a. ‘De zwarte ruiter’), het Chalet St. Helenaheuvel (locatie verfilming Pastorale 1943) en het voormalig woonhuis van Vestdijk, ‘Boschoord’.

Praktische info

  • ‘Vindplaats’: Deze wandeling is in een boekje beschreven dat is uitgegeven door de VVV van Doorn. Een PDF-bestand van dit boekje vindt u hier.
  • Beginpunt / eindpunt: De start is bij de VVV Doorn en daar eindigt de route ook weer.
  • Afstand / duur: De fietstocht is circa 15 km en de wandeling circa 4 km
  • Bereikbaarheid OV: Doorn beschikt niet over een station, wel is het mogelijk om in Doorn een fiets te huren. Alternatief is om de trein naar Driebergen-Rijsenburg te pakken en daar een OV-fiets te huren.
  • Toegankelijkheid voor mindervaliden: het betreft deels een fietsroute.
  • Gericht op kinderen: nee

Mijn recensie

N/A


Nadere info

Deze wandeling is in een boekje beschreven dat is uitgegeven door de VVV van Doorn. Een PDF-bestand van dit boekje vindt u hier.

De website van de Vestdijkkring bevat daarnaast veel interessante informatie over de schrijver Simon Vestdijk.

 


Geef hieronder uw oordeel over deze wandeling

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literaire fiets- en wandelroute Simon Vestdijk rondom Doorn
Average rating:  
 0 reviews