Introductie

Deze site, opgezet begin 2021, wil een overzicht geven van literaire wandelingen in Nederland en Vlaanderen. Het gaat daarbij om literaire wandelingen die je op eigen gelegenheid kunt lopen (bijvoorbeeld met behulp van een App of een boek) en niet zo zeer om literaire wandelingen die in georganiseerd verband worden aangeboden.

Op dit moment kunt u zo’n 150 literaire wandelingen verspreid over Nederland en Vlaanderen vinden op deze site. Om een wandeling te zoeken kunt u o.a. zoeken op provincie, stad of specifieke schrijver. Ook kunt u zoeken op bepaalde kenmerken (bijvoorbeeld audiotour of poëzieroute). Daarnaast worden de wandelingen – zo veel mogelijk – van een beoordeling voorzien (deze kunt u zelf ook toevoegen) en relevante links.

De komende maanden zal er nog hard gewerkt worden om de site te verbeteren (o.a. door het aantal literaire wandelingen uit te breiden en de informatie te completeren).

Aarzel niet om hieronder uw feedback te geven. Bijvoorbeeld als u een literaire wandeling mist of omdat bepaalde informatie over een wandeling niet juist of onvolledig is. Ook andere tips zijn meer dan welkom!